Zonnekaart

//Zonnekaart
Zonnekaart2019-01-06T15:54:42+02:00

Check zelf in hoeverre uw dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler via de zonnekaart.

Loading...

Het Vlaams energieagentschap (VEA) verzamelde informatie van alle 2,5 miljoen daken in Vlaanderen en maakte hiermee een zonnekaart.

Tussen 2013 en 2015 vloog een vliegtuig met lasertechnologie over heel Vlaanderen. Er werden 16 metingen per vierkante meter uitgevoerd, waarmee dus een enorm gedetailleerde hoogtekaart gemaakt kon worden.

Deze massa aan informatie en complexe berekeningen werden vervolgens verwerkt door de computers van de beeldverwerkingsketen Vlaanderen en daarna gekoppeld aan gegevens van het KMI. Hierdoor weet de zonnekaart hoeveel zon er op elk punt in Vlaanderen invalt. Naast de oriëntatie houdt men ook rekening met de schaduw van de omgeving, de atmosfeer, de breedtegraad, de bewolkingsgraad en de helling van elk dakdeel van de woning. En dat voor alle 2,5 miljoen daken in heel Vlaanderen, dus ook dat van jou!

Wil je graag snel eens kijken of je dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler? Klik dan hier om de zonnekaart te raadplegen. Je krijgt meteen ook een indicatie van de tarieven en terugverdientijd voor jouw ideale installatie!